Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte

de simona72 in Somon, 30 Apr 2013 | 6355 vizualizari

 

Am vazut o rubrica noua pt mine pe site cu retete zepter. Am intrat sa vad despre ce este vorba si am vazut multe retete printre care si mamaliga facuta de bucataras. Asa ca daca tot trebuia sa fac azi ceva cu peste am hotarit sa fac si mamaliga bucatarasului. Am un vas zepter de mult timp, de la mama, de pe vremea cind erau marcile germane. Ea si-a cumparat un set de oale si a primit un vas cadou pe care mi la dat mie. Vasul se numeste "mica printesa" , sper ca imi aduc bine aminte...

 

INGREDIENTE

  • pt mamaliga:
  • 2 si 1/2 cani de apa
  • un praf de sare
  • o cana de faina malai
  • pt peste:
  • 3 medalioane somon
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri faina malai
  • jumatate de limeta
  • pt sos:
  • o bucatica de castravete
  • 2 catei de usturoi
  • citeva fire de marar si coriandru proaspat
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1-2 linguri zeama de limeta
  • 1/2 cutie de iaurt grecesc Pilos
  • 3 bucati miez de lapte(optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte:

Pt mamaliga punem apa cu sare la fiert, iar cind aceasta fierbe punem faina de malai in ploaie. Amestecam 2-3 minute, punem capacul si oprim focul si o lasam 30-40 minute.

Pestele il condimentam cu sare si piper si-l lasam 10-15 minute la frigider. Il dam prin faina de malai si-l punem in tigaia incinsa cu 2 linguri ulei de masline. Lasam pestele la foc incet, punem capacul, il stropim cu zeama de limeta, iar cind prinde crusta il intoarcem si pe partea cealalta. In 10 minute este facut pestele.

Pt sos: spalam castravetele ,eu nu l-am curatat de coaja, si-l taiem cubulete, tocam patrunjelul si coriandrul marunt,taiem usturoiul marunt, adaugam 1 lingura ulei de masline si zeama de limeta, iaurt grecesc, sare dupa gust si amestecam toate ingredientele pt sos. Dupa 30 minute rasturnam mamaliguta pe o farfurie si o servim cu peste, sos si miez de lapte.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

somonul se poate inlocui cu ce peste aveti si va place

2

mamaliga iasa perfect in vasul zepter si nu se prinde deloc de vas

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu mamaliguta in vas zepter si sos de iaurt cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi cu somon afumat